GÜNDEM

Minik Sıla'ya acı veda: Tabut teyzesine teslim edildi

Tekirdağ Şehir Hastanesi'nde bir aydır süren yaşam mücadelesini kaybeden Sıla bebek, son yolculuğuna uğurlandı.

Malkara ilçesinde komşularının çocukları tarafından cinsel istismara ve şiddete maruz kaldığı iddia edilen minik Sıla Yeniçeri, yoğun bakımda entübe olarak yaşam mücadelesi veriyordu. Ailesi hastane önünde umutla beklerken, ilaçlara yanıt vermeyen bebeğin durumu giderek ağırlaşarak bir ay sonra hayatını kaybetti. Olayla ilgili olarak anne Bakiye Y. ve komşu çocukları da dahil olmak üzere beş kişi tutuklu bulunuyor. Sıla bebeğin cenazesi, Tekirdağ Şehir Hastanesi morgundan ailesi tarafından alındı.

Bedeni küçük tabutla taşındı

Olayla ilgili olarak anne Bakiye Y. ve komşu çocukları dahil 5 kişinin tutuklu bulunduğu soruşturma sürerken, Sıla bebeğin cenazesi Tekirdağ Şehir Hastanesi morgundan ailesi tarafından alındı. Cenaze teslim alınırken bebeğin 2 teyzesi gözyaşlarına boğuldu. Cenaze, Altınova Yeni Camii'nde kılınacak namazın ardından Yeni Şehir Mezarlığı'na defnedilecek. 2 yaşındaki Sıla Yeniçeri'nin tabutu camiye getirildi. Minik Sıla'nın küçük bedeni küçük bir tabut ile taşındı. Minik çocuğun küçük tabutu taşınarak cenaze namazının kılınacağı alana getirildi. Sıla bebek öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

"Nasıl kıydılar yavruma"

Daha sonra tabutun başına gelen bebeğin teyzesi tabuta sarılarak tabutu kucağına almak istedi. Teyze Aslı Tatar, 'Onu hep taşıdım yine taşırım. Nasıl kıydılar yavruma. Benim kızıma caniler, kansızlar kıydı. Saçının teline kurban olurum' dedi.