Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi'nin, 4 Eylül'de Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulunması bekleniyor. Bu ziyaret, Sisi'nin Cumhurbaşkanı düzeyinde Türkiye'ye yapacağı ilk ziyaret olacak ve iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Ziyaret, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetiyle gerçekleşecek ve Ankara'da Beştepe'de resmi törenle karşılanacak. Görüşmelerde, özellikle İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve Orta Doğu'da artan gerilim ele alınacak. Ayrıca Türkiye'nin, Mısır üzerinden Gazze'ye yaptığı insani yardımların artırılmasına yönelik çabalar ve bölgedeki barış çabaları da masada olacak.

İsrail'den Lübnan'a yeni saldırı: Nasrallah konuşurken  vuruldular! İsrail'den Lübnan'a yeni saldırı: Nasrallah konuşurken vuruldular!

Bu ziyaretin bir diğer önemli noktası, Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi'nin cumhurbaşkanları başkanlığında ilk toplantısını yapacak olması. İki ülke arasındaki ticaret hacminin 15 milyar dolara çıkarılması hedeflenirken, savunma, turizm, ulaştırma ve enerji gibi alanlarda işbirliğinin geliştirilmesi için yeni adımlar atılması ve anlaşmalar imzalanması bekleniyor.

Türkiye ile Mısır arasındaki diplomatik ilişkiler, 2013'te Sisi'nin askeri darbeyle Muhammed Mursi'yi devirmesi sonrası kopma noktasına gelmişti. Ancak son dönemde, özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şubat ayında Kahire'ye yaptığı ziyaretle ilişkilerde yeni bir sayfa açıldı.