TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan sert tepki: “Ayşenur’un Kanının Hesabını Soracağız" TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan sert tepki: “Ayşenur’un Kanının Hesabını Soracağız"

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, 5 Eylül 2024 tarihinde Libya'nın başkenti Trablus’a önemli bir ziyaret gerçekleştirdi. Kalın, Libya’da Milli Birlik Hükümeti (MBH) Başkanı Abdulhamid Dubeyde, Başkanlık Konseyi Başkan Yardımcıları Abdullah Lafi ve Musa Koni, Yüksek Devlet Konseyi yetkilileri ve üst düzey güvenlik yetkilileriyle bir araya geldi. Görüşmelerde, Türkiye’nin Libya’nın istikrarı ve birliği konusundaki yaklaşımı bir kez daha vurgulandı.

Ziyaret sırasında Libya’daki güncel siyasi ve askeri gelişmeler ele alınırken, ulusal uzlaşıyla çözüme ulaşmanın önemi vurgulandı. Kalın ve Dubeyde arasındaki görüşmede Türkiye-Libya ikili ilişkileri, Gazze'deki olaylar ve Orta Doğu'daki gelişmeler değerlendirildi. Görüşmelerde, siyasi ve güvenlik iş birliğinin arttırılması, bölgesel istikrarın desteklenmesi ve sivillerin korunması için ortak harekete geçilmesi gerektiği vurgulandı.

Editör: Sinan Saygı