Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK'nın sözde Hakkari sorumlusu olan ve kırmızı kategoride aranan terörist Serkan Nazlier'i etkisiz hale getirdi.

5 ülkeye yeni büyükelçi atandı: Aralarında dikkat çeken bir isim var 5 ülkeye yeni büyükelçi atandı: Aralarında dikkat çeken bir isim var

"Sefkan Amed" kod adıyla bilinen Nazlier, terör örgütünün önemli isimlerinden biri olarak, Türkiye'de gerçekleştirilen terör eylemlerinin planlanmasında kilit rol oynuyordu.Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, Nazlier'in yeri, MİT tarafından Irak’ın Hakurk kırsalında tespit edildi. Bölgeye düzenlenen nokta operasyonuyla terörist etkisiz hale getirildi. Nazlier, PKK/KCK’nın sözde üst düzey sorumlularından biri olarak, saldırıları düzenleyecek teröristlerin belirlenmesi ve yönlendirilmesinden sorumluydu.

Kırmızı kategoride arananlar listesinde yer alan Nazlier, 2019 yılında Irak’ın kuzeyindeki Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) üs bölgesine düzenlenen roketatarlı saldırının da planlayıcıları arasında bulunuyordu. 

Editör: Nehir Durdağı