Sakarya’nın Adapazarı ilçesi Kurtbeyler Mahallesi’nde yaşayan 51 yaşındaki Seyfi Birbir, bugün evinin bahçesinde kendini asarak intihar etti.

Müge Anlı’nın programında, 30 yıldır kayıp olan oğlu Serdar’ı bulma umuduyla eşi Hacer Çınaroğlu ile birlikte gündeme gelen Seyfi Birbir, çelişkili açıklamalarıyla dikkat çekmişti.Serdar Birbir’in kaybolmasıyla ilgili programa katılan Seyfi Birbir, oğlunu 30 yıl önce bir aileye verdiğini iddia etmiş, sonrasında ise bu ifadesini değiştirerek İzmit Fuarı’nda bıraktığını öne sürmüştü. Ancak daha sonra bu açıklamalarını da reddederek 15 yıldır oğluyla görüştüğünü ifade etmişti. Bu çelişkili beyanlar, hem stüdyo ekibi hem de izleyicilerde şüphe uyandırmıştı. Programda, oğluyla birlikte yayına katılacağını söylemesine rağmen stüdyoya tek başına gelmesi, durumu daha da belirsiz hale getirmişti.

Bu besin damarları tıkıyor, kalp krizini tetikliyor Bu besin damarları tıkıyor, kalp krizini tetikliyor

Programa katıldığı süreçte, Seyfi Birbir bir otel odasında kendisine kesici aletle zarar vererek intihar girişiminde bulunmuştu. Hastaneye kaldırılan ve doktorların müdahalesiyle hayata döndürülen Birbir, taburcu edildikten sonra da intihar teşebbüsünde bulunmuştu. Bugün ise evinin bahçesindeki bir ağaca kendini asarak yaşamına son verdi.

Oğlunu bulma umuduyla başvurdukları Müge Anlı programında dikkat çeken açıklamalar yapan baba Birbir’in trajik ölümü üzerine emniyet güçleri soruşturma başlattı. Ekipler, Seyfi Birbir’in intiharı ve olayın arka planıyla ilgili detayları araştırmaya devam ediyor.

Editör: Nehir Durdağı