SANAT

Muğla'da 31. Kültür ve Sanat Şenliği Başlıyor!

Muğla'da 31. Uluslararası Kültür ve Sanat Şenliği başlıyor.

Menteşe Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen 31. Uluslararası Muğla Kültür ve Sanat Şenliği, 4 Ekim Cuma günü start alıyor

Üç gün sürecek etkinlik boyunca çocuklardan yetişkinlere kadar her yaşa hitap eden birbirinden farklı ve zengin etkinlikler Muğlalılarla buluşacak.

4-5-6 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek şenlikte; tiyatro gösterileri, çocuklar için özel atölye çalışmaları, resim ve fotoğraf sergileri, söyleşiler, el emeği ürün stantları, konserler ve doğa yürüyüşleri yer alacak. Şenlik, 4 Ekim Cuma günü saat 17.00'de Muğla Müzesi önünde yapılacak konuşmalar ve şenlik yürüyüşüyle başlayacak.

5 Ekim Cumartesi günü, saat 11.00’de İnsan Hakları Parkı'nda "Slow Food ve Coğrafi İşaretli Ürünler Pazarı" açılacak. Hemen ardından, saat 11.30'da Zahire Pazarı ve Kurşunlu Meydanı'nda el emeği ürünler stantları kurulacak. Bu stantlarda yerel ve el yapımı ürünler, ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Seda Batmaz ve Deniz Yaylalı Özben’in eserlerinden oluşan "İki Ressam İki Bakış" resim sergisi, saat 12.00’de Şerefliler Kültür Evi'nde sanatseverlerle buluşacak. Aynı saatlerde çocuklar için Kent Meydanı’nda oyun alanları ve atölyeler faaliyete geçecek.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı öğrencilerinin eserlerinin yer aldığı Karma Resim Sergisi, Saburhane Meydanı Tarihi Şaraphane'de sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Saat 13.30’da ise Tolga Tanyel ve Yavuz Melih Ulubay’ın "Renklerin Dostluğu, Resim ve Ebru Sergisi" Feronia Derneği’nde açılacak.

Cumhuriyet Gazetesi'nin kurucusu Yunus Nadi anısına düzenlenen 79. Yunus Nadi Ödül Töreni, 5 Ekim saat 14.00'te Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Ardından, İnsan Hakları Parkı'nda Mobolla Band "Blues Konseri" saat 14.30’da başlayacak.

Şenliğin ilk tiyatro gösterisi, Menteşe Belediye Tiyatrosu’nun "Coni Boni Koni" çocuk oyunu ile saat 16.00'da Kent Meydanı'nda sahnelenecek. Ardından ünlü Muğlalı Yönetmen ve Senarist Yüksel Aksu'nun "Dünya Sinema Kenti Muğla" söyleşisi, saat 18.30'da Tarihi Konakaltı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Şenliğin son günü olan 6 Ekim’de etkinlikler, Değirmendere Kanyon Yürüyüşü ile saat 10.00’da Saburhane Meydanı’ndan başlayacak. Saat 14.00’te Fotoğraf Sanatçısı Erdinç Özal’ın “Menteşe’den Muğla’ya Fotoğraf Sergisi” açılacak. Saat 15.00'te ise Mimar-Yazar Ertuğrul Aladağ ve Şehir Plancısı Kerem Ekinci’nin "Kentsel Kültürel Miras" konulu söyleşisi yapılacak.

Son olarak, usta tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen, saat 20.30’da Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde interaktif gösterisiyle şenliğin kapanışını yapacak.