Tatvan-Elazığ seferini yapan yolcu treni, Muş'un Bağlar Mahallesi yakınlarında beton dökme işlemi yapan bir pompa aracına çarptı. Kazada trenin makinist kabini gövdeden ayrılırken, olayda bir kişi hayatını kaybetti, iki kişi ise yaralandı.

Tren Kabini Gövdeden Ayrıldı

 Kazanın, öğle saatlerinde Bağlar Mahallesi'nde ray kenarındaki su arkına beton döken bir pompa aracının bom adı verilen beton atma aparatına trenin çarpması sonucu meydana geldiği bildirildi. Çarpmanın şiddetiyle makinist kabini trenin ana gövdesinden ayrıldı ve yaklaşık 100 metre ileride durabildi.

Muş Valisi’nden Açıklama: "Adli Tahkikat Başlatıldı"

 Olay yerine giderek incelemelerde bulunan Muş Valisi Avni Çakır, kazanın saat 12:20 civarında gerçekleştiğini belirtti. Vali Çakır, "Maalesef makinistlerden biri bu çarpma sonucu hayatını kaybetti. Diğer iki yaralının tedavisi Muş Devlet Hastanesi'nde devam ediyor," dedi. Kazanın sebebinin araştırılması için adli soruşturma başlatıldığını ifade eden Çakır, olayın detaylarının netleşmesi için tahkikatın sürdüğünü ekledi.

300 milyon TL’lik dolandırıcılık! Yakalandıktan sonra serbest bırakıldı 300 milyon TL’lik dolandırıcılık! Yakalandıktan sonra serbest bırakıldı

 Yetkililer, kaza sonrası gerekli güvenlik önlemlerini alarak tren seferlerinde güvenliği artırmak için çalışmalara başladı. Olay, demir yollarında güvenlik tedbirlerinin önemini bir kez daha gündeme getirdi.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı