Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayetiyle ilgili yaptığı açıklamalar sonrası eleştirilerin odağı haline gelen AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, siyaseti bırakmayı düşündüğünü açıkladı. Ensarioğlu, Narin’in ailesiyle tanışıklığı ve yaptığı açıklamalar nedeniyle gelen tepkilere karşı savunmada bulundu.

"Ailenin Siyasi Aidiyeti Ne Kadar Önemli?"

Narin Güran’ın dedesiyle geçmişte arkadaş olduğunu söyleyen Ensarioğlu, “Siyasetçiyim diye yalan mı söylemem lazım? Tanıdığım bir aileyi ‘tanımıyorum’ mu diyeyim? Ailenin siyasi aidiyeti üzerinden yapılan yorumlar anlamsız. Vahşi bir cinayette ailenin siyasi aidiyetinin ne kıymeti var? Benim ifadelerim samimi” dedi.

"Siyaseti Bırakmayı Düşünüyorum"

Ensarioğlu, yaptığı açıklamaların çarpıtıldığını belirterek, özellikle yurt dışı kaynaklı PKK unsurlarının bu durumu yaydığını ve sosyal medyada linç kampanyasına maruz kaldığını ifade etti. "Biz neden siyaset yapıyoruz? Şeref ve haysiyetimiz için. Madem öyle, bırakayım siyaseti daha iyi. Bir müddet dinleneceğim ve konuşmayacağım. Bu kız artık hepimizin kızı," diyerek, siyaseti bırakma niyetini dile getirdi.

Ömer Çelik: 'Türkiye'nin darbe Anayasası'ndan kurtulması gerekiyor' Ömer Çelik: 'Türkiye'nin darbe Anayasası'ndan kurtulması gerekiyor'

Ensarioğlu’nun bu açıklamaları, hem siyasette hem de kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Editör: İrem Nur Kaya