Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 22 şüpheli, savcılık işlemlerinin ardından hakim karşısına çıkarıldı. Olayla ilgili 9 kişi için tutuklama talep edilirken, 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 10 kişi ise serbest bırakıldı.

Bilmeden katilin adını mı verdi? Yenge Hediye Güran'ın ifadesinde gözden kaçan detay Bilmeden katilin adını mı verdi? Yenge Hediye Güran'ın ifadesinde gözden kaçan detay

21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de ölü bulunan Narin Güran'ın cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturmada, Narin'in ailesi ve akrabalarından oluşan geniş bir grup gözaltına alındı. Aralarında Narin’in annesi Yüksel Güran, ağabeyi E.G. ve amcaları ile diğer aile üyelerinin de bulunduğu şüpheliler, jandarmadaki sorgularının tamamlanmasının ardından Diyarbakır Adliyesi'ne sevk edildi.

Soruşturma kapsamında Narin’in babası Arif Güran (44), annesi Yüksel Güran (44), ağabeyi E.G. (18), amcaları Ö.F.G. (29), B.G. (37), F.G. (42), K.G. (31), M.G. (40), H.İ.G., amca oğulları U.G. (24) ve O.G. (23), amca kızları M.G. (15) ve B.G. (19), kuzeninin oğlu D.G. (22), yengeleri M.G. (46) ve M.G. (39), halası A.K. (40), eniştesi M.Ş., Salim Güran'ın işçileri Ö.Y ve M.S. (40) ile işçinin 15 yaşındaki oğlu ile M.K. (23) ve ismi öğrenilemeyen bir kişi gözaltına alınmıştı. 8 Eylül'de gözaltına alınan ve jandarmadaki sorguları tamamlanan şüpheliler, bugün saat 06.00’da Diyarbakır Adliyesi’ne getirildi.

Adliyeye sevk edilen 22 şüpheli arasından 9 kişi hakkında tutuklama talep edilirken, 3 kişi adli kontrol şartıyla, 10 kişi serbest bırakıldı. Tutuklanması istenen 9 kişinin arasında Narin Güran'ın annesi ve abisi de bulunuyor. Güran'ın babası Arif Güran serbest bırakıldı.

Editör: Nehir Durdağı