Diyarbakır'ın Tavşantepe Köyü'nde 8 yaşındaki Narin Güran'ın boğularak öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada önemli bulgular ortaya çıktı.Narin Güran cinayeti soruşturmasında başsavcılık evdeki delillerden ulaştığı DNA sonuçlarına göre  Narin'in kendi evinde bir odada katledildiği sonucuna ulaştı.

Başsavcılık, Narin’in 21 Ağustos günü saat 15.15’te eve girdikten birkaç dakika sonra boğularak öldürüldüğünü kesinleştirdi. Soruşturma kapsamında evdeki bazı eşyalar üzerinde yapılan DNA tespitleri, cinayetin delillerini netleştirdi.

Soruşturma savcıları, cinayet sonrası evde delillerin yok edilmesi için çeşitli yöntemlerin kullanıldığını belirledi. Halılar ve kıyafetlerin özel yöntemlerle yıkandığı tespit edilmesine rağmen bazı eşyalardan DNA izleri elde edildi.

HTS kayıtlarına göre tutuklu amca Salim Güran, Narin’in eve geldiği 15.15'ten kısa bir süre önce eve girip çıkmış. Ayrıca, anne Yüksel Güran ile Salim Güran arasında 15.20-15.35 saatleri arasında üç kez telefon görüşmesi yapıldığı belirlendi. Kayıtlara göre yenge Hediye Güran’ın cinayetin işlendiği zaman diliminde eve ilk gelen kişi olduğu ve sonrasında diğer yengeler Nevzat Bahtiyar ve Maşallah Güran’ın da eve geldikleri tespit edildi.

TBMM'de Narin Güran önerisi 2 parti tarafından kabul edilmedi TBMM'de Narin Güran önerisi 2 parti tarafından kabul edilmedi

Savcılık, daraltılmış HTS kayıtları ve elde edilen deliller ışığında şüpheli 12 sanığın yeniden sorgulanacağını duyurdu. Güran ailesi mensubu 9 kişi ve toplamda 12 sanığı savunmak için 12 avukat görevlendirildi. Cezaevindeki toplu görüşmeler sırasında diğer avukatların görüşmeleri aksarken, bu uygulamanın tutukluların can güvenliği nedeniyle yapıldığı belirtildi.

Editör: Nehir Durdağı