Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma, kapsamlı teknik analizlerle sürdürülüyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, TÜBİTAK tarafından yapılan incelemelerin sonuçlandığını ve daraltılmış baz çakışmaları sayesinde şüphelilerin dakikası dakikasına nerede olduklarının belirlendiğini ifade etti. Bu vahim olayla ilgili toplam 12 kişi, 9’u aile üyesi olmak üzere, tutuklu bulunuyor.

Kamera Görüntüleri ve Teknik Veriler İncelendi

Soruşturma kapsamında 250’ye yakın kişinin ifadesinin alındığını belirten Bakan Tunç, olayla bağlantılı kamera görüntüleri, HTS kayıtları ve diğer teknik verilerin detaylı bir şekilde incelendiğini söyledi. Tunç, “Daraltılmış baz çakışmaları sayesinde, olayın meydana geldiği anda kimin nerede olduğu ve kimlerle bir arada bulunduğu açıkça ortaya konulmuş durumda,” dedi. Bu titiz çalışmaların ardından iddianame hazırlık sürecinin başlatıldığını belirten Tunç, kamuoyunun yakında olayla ilgili net bilgilere ulaşacağını vurguladı.

Kamuoyuna Çağrı: Sabırlı Olun

Bakan duyurdu! Barış Boyun suç örgütüne  KUYU-36 operasyonu: 157 gözaltı Bakan duyurdu! Barış Boyun suç örgütüne KUYU-36 operasyonu: 157 gözaltı

Bakan Tunç, bazı medya organlarında ve kamuoyunda ifade edilen spekülasyonlara da değindi. Soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü belirten Tunç, “Olayla ilgili tahminlerde bulunuluyor, ancak iddianame tamamlandığında tüm deliller kamuoyuna sunulacak. Narin evladımızın katilleri adalet önünde hesap verecek,” açıklamasında bulundu.

Editör: Nehir Durdağı