GÖZDEN KAÇMASIN

Narin Güran cinayetinde baba Arif Güran’dan canlı yayında gazeteciye sert tepki

Narin Güran cinayeti soruşturmasında serbest bırakılan baba Arif Güran, CNN Türk canlı yayınında gazeteci Ferit Demir’i sert sözlerle eleştirdi.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan baba Arif Güran, CNN Türk canlı yayınına katılarak açıklamalarda bulundu ve gazeteci Ferit Demir’i sert sözlerle eleştirdi.

“BU KADAR DA YALAN OLMAZ”

Kızının Nevzat Bahtiyar tarafından öldürüldüğünü düşündüğünü belirten Arif Güran, ilk günden itibaren köydeki gelişmeleri aktaran gazeteci Ferit Demir’e yönelik eleştirilerde bulundu. Baba Güran, canlı yayında yaptığı açıklamada, “Bu kadar da yalan haber olmaz” diyerek Demir’i hedef aldı.

“BİZİ KÖTÜLÜYORSUN, YAZIK DEĞİL Mİ?”

CNN Türk stüdyosunda Fulya Öztürk, Güran’ın isim vermemesi için çaba gösterse de, baba Güran eleştirilerine devam etti. Güran, “Ferit Demir ilk gün buraya geldin. Ben senin hemşerinim dedin, ben de ‘sen benim başımın tacısın’ dedim. Hepsi de benim kızım için gelmiş. Bu insana bir tek ters kelime konuşmadık. Sen köyün 3-5 kilometre dışında röportaj yapıp bizi kötülüyorsun. Yazık değil mi? Biz insanız neticede. İki haber yapacaksınız diye buna ne hakkınız var?” ifadelerini kullandı.

Güran’ın açıklamaları sırasında, stüdyodan araya girmeye çalışan Fulya Öztürk, baba Güran’ın Ferit Demir’i hedef göstermesine engel olamadı. Olay, canlı yayında geniş yankı uyandırdı ve tartışmalara neden oldu.