Diyarbakır’da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayetine ilişkin yeni ve çarpıcı iddialar gündeme geldi. Cinayet soruşturması sırasında, aramaları geciktirmek ve delilleri karartmak için akrabaların çeşitli yollara başvurduğu öne sürüldü. 19 gün boyunca süren aramalarda, şüpheli akrabaların telefonlarından SIM kartlarını çıkardığı, 50’den fazla sahte ihbarda bulunarak arama çalışmalarını sekteye uğrattığı iddia edildi.

DELİL KARARTMA ÇABALARI

Profesörün cesedi  bidonda bulunmuştu: Cesedin sırrı çözüldü! İşte detaylar Profesörün cesedi bidonda bulunmuştu: Cesedin sırrı çözüldü! İşte detaylar

Türkiye’nin gündemini sarsan Narin Güran cinayetinde, akrabaların delil karartma ve arama sürecini sabote etme girişimleri ortaya çıktı. Aramalar sırasında akrabaların birçok yalan ifade verdiği ve mahalledeki farklı yerlere çocuk terlikleri bırakarak güvenlik güçlerini yanlış yönlendirmeye çalıştığı belirtildi. Bulunan terliklerin, Narin’in kaybolduğu gün giydiği kırmızı terliklerle eşleşmediği ve bir aldatmaca olduğu anlaşıldı.

TERLİKLER TUZAK MIYDI?

Cinayet soruşturmasında adı geçen ve “Suçluyu kayırma” ve “Suç delillerini yok etmek” suçlarından tutuklu bulunan Narin’in kuzeni Muhammed Kaya, yolda bulduğu bir terliği güvenlik güçlerine bildirmediğini itiraf etti. Başka bir akraba olan Nevzat Bahtiyar ise ifadesinde, Narin’in cansız bedeninin Salim Güran’ın arabasında olduğunu ve terliklerin bu araçta görüldüğünü söyledi. Bahtiyar, “Narin battaniyeye sarılı halde ön koltuktaydı, terliklerini aracın içine koyduk” ifadelerini kullandı.

50’DEN FAZLA SAHTE İHBAR

Arama sürecinde, Narin’in birçok akrabasının telefonlarından SIM kartlarını çıkardığı ve 112’ye sahte ihbarlar yaptığı belirtildi. İddialara göre, Narin’in cansız bedeninin farklı noktalarda görüldüğüne dair 50’den fazla asılsız ihbar yapılarak arama çalışmalarına zarar verildi.

Editör: İrem Nur Kaya