Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, tutuklu anne Yüksel Güran hafta sonu cezaevinden çıkarılarak Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'ne götürüldü. Güran'dan alınacak diş ölçüsünün, olayla ilgili tutuklanan ağabey Enes Güran'ın kolundaki ısırık izleriyle karşılaştırılacağı bildirildi. Enes Güran, savunmasında "Sinir krizi geçirince kolumu ısırdım" demişti.

Yenge Hediye Güran'ın ifadesi ortaya çıktı! Yenge Hediye Güran'ın ifadesi ortaya çıktı!

Bağlar ilçesinde gerçekleşen cinayetle ilgili yürütülen soruşturmada, baş şüpheli amca Salim Güran'ın yanı sıra, Narin'in annesi Yüksel, ağabeyi Enes ve amcası Fuat Güran ile 2 kuzeni ve yengesi dahil toplam 8 kişi "kasten öldürme ve iştirakten" tutuklandı. Yüksel Güran, hafta sonu olmasına rağmen Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'ne götürülerek diş ölçüsü alındı. Bu ölçünün, Enes Güran'ın kolundaki izlerle karşılaştırılacağı öğrenildi.

Enes Güran daha önce kız kardeşi Narin’in kaybolduğunu öğrendiğinde sinir krizi geçirerek kendisine zarar verdiğini, kolunu ısırdığını ifade etmişti. İstanbul Adli Tıp Kurumu’na götürülmesine rağmen diş izleriyle ilgili bir tespit yapılamadığı için serbest bırakılmıştı. Güran, "Kardeşim kaybolunca sinir krizi geçirdim, kolumu ısırdım" ve sırtındaki çiziklerin arama sırasında oluştuğunu belirtmişti.

Editör: Nehir Durdağı