60 katlı bir bina boyutundaki dev asteroidin Dünya'nın çok yakınından geçmesi bekleniyor. NASA ise konuya ilişkin uyarı yaparak 15 Eylül'ü işaret etti.

DEV ASTEROİD 15 EYLÜL'DE DÜNYANIN ÇOK YAKININDAN GEÇECEK

2024 ON" adlı dev asteroit hızla Dünya’ya doğru yaklaşırken, NASA yaklaşan asteroit ile ilgili bir uyarı yayımladı. Çapı 213 metreden daha büyük olarak hesaplanan dev asteroidin 15 Eylül’de Dünya’nın çok yakınından geçmesi bekleniyor.

1 Eylül'den itibaren geçerli olacak: Bu telefonlarda artık WhatsApp açılmayacak 1 Eylül'den itibaren geçerli olacak: Bu telefonlarda artık WhatsApp açılmayacak

DÜNYA İLE AY ARASINDAKİ MESAFENİN 2,6 KATI UZAKLIKTAN GEÇECEK

NASA Yakın Dünya Nesneleri Gözlem Programı, asteroidi ilk kez tespit ederken, bu gök taşı ile ilgili kapsamlı olarak bilgi topladı. İlgili asteroidin Dünya ile Ay arasındaki mesafenin 2,6 katı uzaklıktan Dünya’nın yanından geçeceği kaydedildi.

60 KATLI BİNA BÜYÜKLÜĞÜNDE

Dünya’nın yakınından geçecek olan asteroidin 60 katlı bir bina boyutunda olduğu belirtildi. Asteroidin hızının ise 25 bin mile yakın olduğu tahmin edilirken, yolunda meydana gelecek ufak bir sapmanın bile çarpıcı sonuçlar ortaya çıkarabileceği bildirildi.

DÜNYAYA ÇARPACAK MI?

Bilim insanları asteroidi gözlem altında tutmaya devam ederken, Dünya ile çarpışma ihtimali ise beklenmiyor.

Editör: İrem Nur Kaya