Hatice Kolçak, altın ve dolar yerine gümüşün daha kazançlı bir yatırım aracı olabileceğine dikkat çekerken "Piyasadaki dalgalanmalar yatırımcıları farklı seçeneklere yönelmeye zorluyor. Gümüş, şu an değerlenme potansiyeli yüksek bir yatırım aracı olarak öne çıkıyor" diye konuştu.

Bakan Bayraktar, 'Dar gelirli vatandaşlarımızı desteklemeye devam edeceğiz' Bakan Bayraktar, 'Dar gelirli vatandaşlarımızı desteklemeye devam edeceğiz'

LTIN VE DOLARIN YANI SIRA 'GÜMÜŞ'

Piyasalardaki dalgalanmalardan sonra güvenli bir liman arayışındaki yatırımcıların gümüş portföylerine eklemesi gerektiği yönünde tavsiyede bulunan Kolçak "Gümüş, hem endüstriyel talep hem de yatırım talebi açısından güçlü bir potansiyele sahip. Altın ve doların yanı sıra gümüşe de yatırım yaparak, portföy çeşitliliği sağlanabilir ve olası riskler minimize edilebilir" dedi.

YATIRIMCILAR GÜVENLİ LİMAN ARAYIŞINDA

FED’in faiz kararı sonrası dolar ve altında yaşanan dalgalanmaya dikkat çeken Kolçak klasik yatırım araçlarının ötesine geçmenin önemine dikkat çekerek "Altın ve dolarda yaşanan dalgalanmalar, yatırımcıları alternatif ve yenilikçi yatırım araçlarına yönelmeye zorlamalı" ifadelerini kullandı.

Hatice Kolçak, gümüşün altına kıyasla daha hızlı bir artış potansiyeline sahip olduğunu belirterek, yatırımcılar için cazip bir alternatif olabileceğini vurguladı. Gümüşün, altının hızla yükselişi karşısında geride kaldığını ifade eden Kolçak, bu durumun gümüşte önemli bir yükselme potansiyeli yarattığını söyledi ve yatırımcılara bu potansiyeli değerlendirmeleri çağrısında bulundu.

Kolçak, altın ve dolara ek olarak gümüş gibi alternatif yatırım araçlarının da büyük fırsatlar sunduğunu belirtti. Gümüşün, yatırımcılar için dikkat çeken bir seçenek olduğunu vurgulayan Kolçak, "Gümüş, yatırımcılara farklı ve kazançlı fırsatlar sunabilir" diyerek, bu yatırım aracının değerlendirilmesinin önemine dikkat çekti.

Editör: İrem Nur Kaya