Mersin'in Erdemli ilçesinde 6 gündür kayıp olarak aranan 47 yaşındaki Öğretmen Derya Demir'in bir yazlık dairede öldürüldüğünün ortaya çıkmasının ardından yapılan çalışmada, katil  jandarma tarafından yakalandı.

Matematik öğretmeni ve sevgilisi Derya Demir'i öldüren Murat Okur (46), jandarmaya verdiği ifadede olayın detaylarını anlattı.Okur, "Bıçağı Derya'nın omzuna saplamak istedim, ancak boynuna saplandı. Ne yapacağımı bilemedim ve evden çıktım" ifadelerini kullandı.

Mersin'in  Erdemli ilçesinde Ayaş Mahallesi Yemişkumu semtindeki bir yazlık sitede meydana gelen olayda  Matematik Öğretmeni Derya Demir'in kaldığı daireden kötü kokuların gelmesi üzerine komşuları durumu jandarmaya bildirdi. Çilingir yardımıyla girilen dairede, Demir'in cansız bedeni bulundu. Yapılan incelemede, iki çocuk annesi kadının bıçaklanarak öldürüldüğü belirlendi.

Jandarma, cinayet zanlısı olarak Demir'in erkek arkadaşı Murat Okur'u tespit etti. Okur'un, cinayetin ardından sevgilisinin cesedinin bulunduğu semtteki bir pansiyonda 5 gün boyunca saklandığı ve bu süre zarfında Derya Demir'in kredi kartını kullanarak alışveriş yaptığı ve iki kez para çektiği ortaya çıktı.Kaçtığı Konya'da jandarmanın düzenlediği operasyonla yakalanan Murat Okur, Erdemli'ye getirilerek ifadesinin alınmasının ardından tutuklandı.

 Murat Okur, sorgusunda cinayeti itiraf ederek şunları aktardı; "Derya, 'Ben ayrılmak istiyorum' dedi ve evin dış kapısına yöneldi. Evin kapısını açmaya çalıştı, ben de kapıyı tutarak engel olmaya çalıştım. Kapının yanındaki ayakkabılıkta küçük bir bıçak gördüm. Bıçağı korkutmak amaçlı Derya'ya doğru tuttum. Benimle evlenmek istemeyince ve ayrılma lafını duyunca sinirlendim.

İran’dan 2 milyon göçmen Türkiye'ye mi gönderilecek? MSB’den açıklama İran’dan 2 milyon göçmen Türkiye'ye mi gönderilecek? MSB’den açıklama

Bıçağı, Derya'nın omzuna saplamaya çalıştım. Fakat Derya refleksle boynunu çevirince bıçak boynuna saplandı, yere düştü. Ne yapacağımı bilemedim. Evden çıktığımda Derya'nın yaşayıp, yaşamadığını bilmiyordum. Kapıyı çekip, çıktım" dedi. Derya Emir'in kendisine olan borcu nedeniyle maaş kartını verdiğini iddia eden Okur, şunları anlattı: "Bu kart ile önce konaklama yaptığım pansiyonun 10 bin 400 TL'sini ödedim. Olaydan sonra 2 gün bir apart otelde kaldım. Bu süre zarfında harcamalarımı Derya'nın verdiği karttan yaptım."

Editör: Nehir Durdağı