Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, UEFA Avrupa Ligi'nde Elfsborg'u 4-3 mağlup ettikleri maçın ardından önemli açıklamalarda bulundu. Maçın genelinden memnun olduğunu belirten Buruk, savunmadaki hatalar nedeniyle taraftarların adeta "check-up testi" yaşadığını dile getirdi.

"8-9 Gol Atabilirdik"

 Maça 3-4-1-2 sistemiyle hazırlandıklarını söyleyen Buruk, "Elfsborg'un 3-4-3 oynayacağını düşünmüştük ve planlarımız tuttu. İlk yarıda fazla pozisyon vermedik, 8-9 gol rahatça atabilirdik. Yediğimiz goller dışında genel olarak oyundan memnunum. 4-2 yaptıktan sonra bir hata yaptık ve 4-3 oldu. İlk defa bu sistemle oynadık ve iyi bir iş çıkardık" dedi.

"Taraftarlara Check-Up Testi Yaptık"

 Buruk, savunma konusunda yaşanan hatalara dikkat çekerek, "Son iki lig maçında gol yememiştik ama bugün şanssız goller yedik. Özellikle Barış Alper Yılmaz’ın el pozisyonu şanssızlıktı. İlk yarıdaki performansımız mükemmeldi, taraftarımızı mutlu ettik ama yediğimiz 3 golle adeta check-up testi yaptık seyircilere. Bu tarz hatalar yorgunluktan kaynaklanabiliyor ama genel olarak iyi bir oyun sergiledik" ifadelerini kullandı.

"Türk Takımlarının Gücünü Gösterdik"

 Türk takımları ile Avrupa takımları arasındaki farkı kabul etmediğini belirten Buruk, "Biz fiziksel olarak İsveç takımlarının üstündeydik. Türk takımlarının da gücünü gösterdik. Bence Avrupa ve Türk takımları arasında fark yok" dedi.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde Lyon'a konuk olacak Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde Lyon'a konuk olacak

"Savunma Takımı Değiliz"

 Galatasaray’ın ofansif futbol anlayışını savunan Okan Buruk, "Savunma takımı değiliz, hep atak oynadık, bu böyle devam edecek. Altı hücumcuyla oynadık ve önemli olan pozisyon üretmemizdi. Neden çok gol yediğimizi sorabilirsiniz ama maçın geneline bakmak lazım" diye ekledi.

Yunus Akgün'ün PFDK'ya Sevki Üzerine: "Şaşkınız"

 Yunus Akgün'ün PFDK'ya sevki hakkında da konuşan Buruk, "Yunus'un sevkine şaşırdık. Ceza alacağını düşünmüyorum, ortada ceza alacak bir durum yok. Sadece Galatasaraylı oyuncuların bu durumu yaşaması üzücü" dedi.

"TFF'ye Güveniyoruz"

 Hakem hatalarından yakınan Buruk, "Trabzonspor ve Galatasaray olarak çok fazla hakem hatasına maruz kaldık. TFF’ye, başkana ve kurallara güveniyoruz. Kararlarına saygı duyuyoruz" diyerek konuşmasını tamamladı.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı