9 Eylül’de başlayacak yeni öğretim dönemi öncesi, aileler kırtasiye malzemeleri, okul kıyafeti, ek kaynak kitaplar ve servis hizmeti gibi giderlerle büyük bir ekonomik yükün altına giriyor. Öğrenci Velileri Derneği, artan maliyetlerin aileleri ciddi şekilde zorladığını belirterek, okul masraflarından KDV’nin kaldırılması talebiyle Change.org’da bir imza kampanyası başlattı. Kampanya, kısa sürede 30 binin üzerinde destekçi topladı.

Kırtasiye Ürünlerinde Yüksek KDV Oranları

Şu anda kırtasiye ürünlerinin bazılarına %10, bazılarına ise %20 KDV uygulanıyor. Öğrenci Velileri Derneği, yüksek enflasyon ve zamlar nedeniyle iki çocuklu bir ailenin okul masraflarının asgari ücrete denk düştüğünü vurguluyor. Dernek, “Hiçbir çocuğun yoksulluktan ötürü eğitimden mahrum kalmaması gerektiğine inanıyoruz” diyerek, kampanyanın önemini ifade etti.

Müge Anlı'da cinayet itirafı: Oğlu ağzından kaçırdı Müge Anlı'da cinayet itirafı: Oğlu ağzından kaçırdı

Eğitimde Yüksek Enflasyon

TÜİK’in Ağustos başında açıkladığı verilere göre, yıllık enflasyon artışında en yüksek oran %104,80 ile eğitim sektöründe görüldü. Bu durum, velilerin üzerindeki ekonomik baskıyı daha da artırıyor.

Bu kampanya, ekonomik sıkıntılarla mücadele eden ailelerin sesini duyurmayı ve çocuklarının eğitimine kesintisiz devam edebilmesi için devletin gerekli adımları atmasını sağlamayı amaçlıyor.