İstanbul Eyüpsultan'da bir lisede okul müdürünü silahla vurarak ölümüne sebep olan yabancı uyruklu öğrencinin cinayetle ilgili iddianamesi tamamlandı.

Polis memuru tartıştığı eşini vurup 112'yi aradı: Burçin Sevgi Telli öldü Polis memuru tartıştığı eşini vurup 112'yi aradı: Burçin Sevgi Telli öldü

Şüpheli Y.K. için, “kamu görevi nedeniyle tasarlayarak kasten öldürme” suçundan 24 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Olay, Y.K.’nin annesi yanında kendisini uyaran okul müdürü İbrahim Oktugan’a husumet beslemesiyle başladı. Birkaç gün sonra Y.K., silahla okula geldi ve müdür Oktugan’ı odasında iki el ateş ederek vurdu. Ağır yaralanan okul müdürü, hastanede hayatını kaybetti.

İddianamede Y.K.’nin ifadesine de yer verildi. İfadesinde, saldırıdan bir gün önce bir arkadaşıyla karşılaştığını belirten Y.K., “Gelip dövsem mi?” diye sorduğunu ve arkadaşının kendisine “Karnına sık, bacağına vurursan ölmez” şeklinde cevap verdiğini aktardı. Bu ifadenin, cinayetin planlı bir şekilde gerçekleştiğini ortaya koyduğu belirtildi.İddianamede, Y.K.’nin "kamu görevi nedeniyle tasarlayarak kasten öldürme" suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Ayrıca, saldırganı yönlendirdiği iddia edilen iki kişi hakkında da “tasarlayarak öldürmeye yardım etme” suçundan 5 yıldan 6 yıl 8 aya kadar hapis cezası isteniyor.

Editör: Nehir Durdağı