15 Eylül 2023 tarihinde, Kocaeli'nin Yeni Mahalle 1 Mart Caddesi'nde sabah saatlerinde meydana gelen kazada, Ümit O. yönetimindeki 41 P 9013 plakalı işçi servisinin freni rampa aşağı indiği sırada boşaldı. Kontrolden çıkan araç, kaldırımda yürüyen ve okula giden 6 yaşındaki Nur Eylül Başkurt ile annesi Ayfer Başkurt’a çarparak devrildi. Kazada anne ve kızı hayatını kaybetti, servis şoförü ve 5 işçi ise yaralandı. Kazanın ardından şoför Ümit O. tutuklanırken, şirketin genel müdürü Recep K. serbest bırakıldı.

Kaza sonrasında açılan davada, tutuklu sanık Ümit O. ve tutuksuz sanık Recep K., Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Ümit O., kazada kusuru olmadığını ve aracın ağır bakımlarının yapılmadığını savunarak beraatını talep etti. Şirket genel müdürü Recep K. ise, aracın bakımlarının Ümit O.'nun sorumluluğunda olduğunu iddia etti.

Ayvalık’ta 16’sı çocuk toplam 33 düzensiz göçmen yakalandı Ayvalık’ta 16’sı çocuk toplam 33 düzensiz göçmen yakalandı

Mahkeme heyeti, şirketin genel müdürü Recep K.'yı asli kusurlu bularak "2 kişiyi taksirle öldürme" suçundan 8 yıl hapis cezasına çarptırdı ve tutuklanmasına karar verdi. Tali kusurlu bulunan şoför Ümit O. ise aynı suçtan 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve D sınıfı sürücü belgesi 1 yıl süreyle geri alındı.

Editör: Emine Koç