GÜNDEM

Restoranda saldırıya uğrayan savcı Mücahid ilk defa konuştu

Ordu'da bir restoranda ailesiyle saldırıya uğrayan savcı Mücahit Şamil Koca, olayın detaylarını ilk kez açıkladı. Koca, kimseyi tehdit etmediğini vurguladı.

Ordu'nun Ünye ilçesinde bir restoranda yaşanan olayda, Cumhuriyet Savcısı Mücahit Şamil Koca ve ailesi saldırıya uğradı. Çıkan tartışmanın ardından çalışanlar tarafından saldırıya maruz kalan Koca, olay hakkında ilk kez konuştu. Koca, "Kimseyi tehdit ya da hakaret etmedim. Videoda da görünüyor. Sağdan kulağıma yumruk yedim. Arkaya doğru sendeledim. Bu sefer de kayınvalidem ve 9,5 aylık çocuğum, 1,5 metreden yere düştü," dedi.

Restoranda Gerilim Yükseldi

Olay, Savcı Koca'nın ailesiyle birlikte yemek için gittiği restoranın dolu olması nedeniyle çıktığı iddia edilen tartışmayla başladı. Bazı basın kuruluşlarında, savcının boş yer bulamadığı için sinirlenip çalışanları tehdit ettiği öne sürülse de, ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntüleri saldırıya uğradığını ortaya koydu. Olay sonrasında 15 kişi gözaltına alındı ve 1 kişi tutuklandı.

Savcı Olayın Ayrıntılarını Anlattı

Savcı Koca, olayın nasıl başladığını şöyle anlattı: "Tavsiye üzerine restorana gittik ve siparişimizin ne kadar sürede hazırlanacağını sorduk. Çalışanlardan biri 20 dakika dedi, ardından 30 dakikaya çıktı. Mekandan çıkarken tekrar oturmak istedim ve bu sırada çalışanlarla tartışma başladı."

Koca, olayın nasıl geliştiğini şöyle açıkladı: "Tam oturacağız, bir çalışan geldi ve siparişin süresinin 1 saat süreceğini söyledi. Ben de 'dalga mı geçiyorsunuz, 2 dakika önce çıktım, 20 dakika, 30 dakika diyordunuz' dedim. O esnada işletme sahibi üzerime yürümeye başladı, ben de olay büyümesin diye dışarıya çıktım."

Dışarıda Devam Eden Saldırı

Dışarıda yaşanan olayları anlatan Koca, "Dışarıya çıkınca bir çalışanla konuşurken, o da üzerime yürümeye başladı. Kulağıma nereden geldiğini görmediğim bir yumruk yedim ve sendeledim. O sırada kayınvalidem ve çocuğum yere düştü," dedi. Koca, çocuğunun düşmesiyle ilgili olarak, "Fotoğrafını WhatsApp durumumda bile paylaşmadığım çocuğumun fotoğrafını, mağduriyetimin giderilmesi için her yere yaymak zorunda kaldım," ifadesini kullandı.

"Kimseye Tehdit ve Hakaret Etmedim"

Savcı Koca, olay esnasında kimseye hakaret ya da tehditte bulunmadığını belirterek, "Jandarmaya talimat vermedim, sadece mağdur olduğumu belirttim. Videoların ortaya çıkmasının ardından, yalan haberler çıktı," diye konuştu.

Savcı Koca, olay sonrasında sosyal medyada çıkan linç girişimlerine de değinerek, "Şok halindeyim, telefonumdan başımı kaldıramıyorum. Kimseye tehdit ya da hakaret etmedim, sadece kızgın bir şekilde 'yazıklar olsun' dedim," şeklinde açıklama yaptı.