Sağlık Bakanlığı’ndan uzun süre güneşe maruz kalan vatandaşlar için cilt kanseri tehlikesine karşı uyarı geldi. Bakanlık yetkilileri güneşin yoğun olduğu 11.00-15.00 saatleri arasında dışarıda bulunmaktan kaçınılması gerektiği çağrısında bulundu. 

Sağlık Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre cilt kanserleri başlıca üç türde görülüyor. Bazal Hücreli Karsinom (BHK), Skuamöz Hücreli Karsinom (SHK) ve Melanom. BHK ve SHK, cilt kanserlerinin en yaygın türleri olup genellikle güneşe maruz kalan bölgelerde görülüyor. Melanom ise cilt kanserlerinin en tehlikeli türü olarak biliniyor.

Bakanlık yetkilileri, cilt kanserlerinden korunmak için alınması gereken önlemleri şu şekilde;

“Güneşe maruz kalma süresini azaltın. Güneşin yoğun olduğu 11.00-15.00 saatleri arasında dışarıda bulunmaktan kaçının. Açık kalan deri bölgelerine, güneşe çıkmadan 30 dakika önce güneş koruyucu krem sürün ve 2-3 saatte bir tekrarlayın. Sık dokunmuş giysiler, geniş kenarlı şapkalar ve UV korumalı gözlükler kullanarak cildinizi koruyun. Gölge, güneşten korunmanın en basit ve etkili yollarından biri. Bu nedenle gölgede durun.”

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan korkutan uyarı: "Yeni pandemiler yaşayacağız" Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan korkutan uyarı: "Yeni pandemiler yaşayacağız"

Vatandaşların bu önlemleri alıp özellikle yaz aylarında güneşten korunarak, cilt kanseri riskini önemli ölçüde azaltacağı belirtiliyor.


 

Editör: Nehir Durdağı