AK Parti kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, savunma sanayi fonuna kredi kartlarından katkı payı alınmasına ilişkin düzenleme iptal edildi.

Fatih Portakal, asgari ücret için hesap yaptı! AK Parti'nin aklındaki rakam ortaya çıktı! Fatih Portakal, asgari ücret için hesap yaptı! AK Parti'nin aklındaki rakam ortaya çıktı!

İlk olarak, limiti 100 bin lira ve üzerindeki kredi kartlarından 750 lira tutarında bir katkı payı alınmasını öngören yasa teklifi gündeme gelmişti. Ancak gelen tepkiler üzerine AK Parti, bu düzenlemeyi geri çekti ve yeniden gündeme getirmeyeceğini duyurdu.

Düzenlemeye dair daha önce açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katkı payının bütçeye değil, tamamen savunma sanayi fonuna aktarılacağını belirtmişti.Şimşek, “Bütçeye tek kuruş gelmeyecek, tamamı savunma sanayi fonuna gidecek ama Meclis eleştirileri dikkate alır” ifadeleriyle, kamuoyundaki endişelere yanıt vermişti. Ancak, gelen tepkiler üzerine bu düzenlemenin tamamen kaldırılmasına karar verildi.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, konuya ilişkin geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada "Teklifimizin gerek itiraz edilen hususlarını gerekse diğer kalemlerdeki miktarları bütçeden sonraki dönemlerde tekrar değerlendirmek üzere şimdilik görüşmelerini tamamlamış olduk. Ertelendi diyebiliriz. Detaylı inceleme yapacağız. İhtiyaç duyulacak diğer kalemleri de daha detaylı inceleyerek varsa bu konuda değiştirilecek ya da geri çekilecek hususları bütçeden sonraki dönemde tekrar değerlendireceğiz" ifadfelerini kullanmıştı. 

Editör: Nehir Durdağı