Merkez Bankası rezervlerinde yeni zirve! Merkez Bankası rezervlerinde yeni zirve!

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul’da düzenlenen SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin insansız hava araçları (SİHA) alanında dünya lideri olduğunu vurgulayan Bayraktar, Türkiye’nin SİHA pazarında yüzde 65’lik bir paya sahip olduğunu belirtti. 20 yıl önce Türkiye’nin büyük oranda tedarikçi olduğunu hatırlatan Bayraktar, bugün ise ülkenin dünya çapında iz bırakacak projelere imza attığını ifade etti.

Bayraktar, fuardaki konuşmasında Türkiye’nin savunma sanayiindeki dönüşümüne dikkat çekerek, "Ülkemizin savunma sanayisinde yakaladığı başarıyı, diğer sivil teknoloji alanlarına da taşıyacağız" dedi. Milli teknoloji hamlesine yönelik etkinlikler planladıklarını aktaran Bayraktar, savunma sanayiinin bir neferi olmaktan büyük gurur duyduğunu ifade etti.

Bayraktar, geçtiğimiz günlerde Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’ne (TUSAŞ) yönelik gerçekleşen terör saldırısına değinerek, hayatını kaybeden mühendis ve teknikerler için taziyelerini iletti. "Ülkemizin tam bağımsızlığı için çalışan arkadaşlarımız hayatını kaybetti. Mekanları cennet olsun, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

Editör: Nehir Durdağı