İzmir'de 21 Aralık 2023'te  Serdar Karamus, bir parkta boşanma aşamasındaki eşi Gözde Karamus'un önüne çıktı.

Bir süre konuştuktan sonra da Gözde Karamus'a kurşun yağdırdı, sonra da kendisini çenesinin altından vurdu.

Genç kadın hayatını kaybetti. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan Serdar Karamus ise tedavisi tamamlandıktan sonra tutuklandı.

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Serdar Karamus hakkında 'eşi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile 'ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. İddianame, Karşıyaka 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi. Serdar Karamus'un yargılanmasına başlandı. 

Duruşmaya tutuklu sanık Serdar Karamus'un yanı sıra öldürülen Gözde Karamus'un annesi Gülhan Madi (54), babası Yüksel Madi, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ile Kadınları ve Çocukları Yaşatma Derneği üyeleri de katıldı.

Duruşmada söz verilen Serdar Karamus şunları söyledi:

"Gözde'yle 3 yıldır evliydik. Olaydan 2 ay önce ayrı yaşamaya başladık. Eşim boşama davası açmıştı. Olay günü boşanma sürecini konuşmak için oraya gittim. Yanına gitmeden önce eşimin telefon hattının bulunduğu GSM şirketinden arama kayıtlarını çıkardım. Çünkü eşim gizli arama uygulaması kullanıyordu. Onu parkta gördüğümde bu uygulamayı kullanıp, kullanmadığını sordum. Kullandığını söyledi. 1 yıldır biriyle ilişkisi olduğunu da söyledi. Onunla birliktelik yaşadığını da ifade etti. Birazdan da onunla görüşmeye gideceğini söyledi. O zaman kendimi kaybettim. Olayda kullandığım silah ise 2017 yılında İstanbul'dan tanımadığım birinden aldım. Ayrıca Madi ailesi olaydan önce beni ölümle tehdit ediyordu." 

TEM Otoyolu'nda zincirleme kaza: 15 aracın karıştığı kazada  7 yaralı! TEM Otoyolu'nda zincirleme kaza: 15 aracın karıştığı kazada 7 yaralı!

Gözde Karamus'un annesi Gülhan Madi ise şu ifadeleri kullandı:

"Kızım olay günü 17.55'te beni aradı. 'Parktayım, geliyorum' dedi. Telefonla konuşurken 'Anne in, Serdar burada' dedi. 4 el silah sesi duydum. Telefon kulağımda olay yerine koştum. Kızımı kanlar içerisinde, sanığı da 3 metre ötesinde intihara teşebbüs etmiş şekilde gördüm. Kızım şiddet, dayak ve işkenceden dolayı boşanma davası açmıştı. En ağır ceza verilsin." 

Babası Yüksel Madi ise "Kızım bir gün bana sanığın kendisine 'Ben giderim, birini arkamdan yakar da giderim' dediğini söylemişti. Sanığa en ağır cezanın verilmesini istiyorum" dedi. 

Duruşma sonunda mahkeme heyeti, bazı tanıkların dinlenmesine, sanığın akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na yazı yazılmasına ve tutukluluk halinin devamına hükmedip, duruşmayı erteledi.

Editör: Gürel Yurttaş