Ünlü market zinciri dijital katılım bankası kurma kararı aldı! Ünlü market zinciri dijital katılım bankası kurma kararı aldı!

 Tekirdağ’da yaşanan ve Türkiye'yi yasa boğan Sıla bebeğin vefatının ardından, defin işlemi sonrasında açıklamalarda bulunan teyzesi Aslı Tatar, acısını dile getirirken kız kardeşi Bakiye Yeniçeri hakkında sert ifadeler kullandı. Tatar, "Öyle kanı bozuk bir kız kardeşimiz yok. Bırakın bu aileyi, bu sülalede yok öyle biri. Müebbet alsın" dedi.

“Acımız Çok Büyük, Allah Kimseye Yaşatmasın”

 Teyze Aslı Tatar, Sıla bebeğin defin işleminin ardından yaptığı açıklamada, "Acımız çok büyük. Allah kimseye yaşatmasın. Yaşamayan bu acıyı bilmez. Rabb'im düşmanımın başına vermesin. Yanımızda olan herkese teşekkür ederim" diyerek duygularını paylaştı. Sıla bebeğin trajik ölümünün ardından büyük bir üzüntü yaşayan Tatar, desteklerini esirgemeyenlere teşekkür etti.

Avukat: "Ağırlaştırılmış Müebbet İçin Mücadele Edeceğiz"

 Sıla bebeğin davasına ilişkin konuşan Avukat Ahmet Berksoy ise sürecin hukuki boyutlarına değindi. Berksoy, "Dün öğlen saatlerinde acı haberi aldık. Dosya kapsamında erişim engeli ve kısıtlılık kararı bulunmaktaydı, bu nedenle belgelere ulaşımımız kısıtlıydı. Sıla bebek ile ilgili olarak 5 tutuklama tedbiri uygulanmıştı, bunlardan ikisi çocuktu. Bu süreçte, iki çocuğun cinsel istismara açıkça maruz kaldığını tespit ettik" dedi.

 Avukat Berksoy, Sıla bebeğin ölümünün ardından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının kaçınılmaz olduğunu vurgulayarak, "Cinsel istismar sonucu çocuğun bitkisel hayata girmesi ve ardından ölümü, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını gerektiriyor. Yaş indirimi gündeme gelse bile, biz en üst sınırdan cezalandırılmaları için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Tüm Türkiye Davayı Takip Ediyor

 Sıla bebeğin yaşadığı dehşet dolu süreç ve ardından gelen ölüm, Türkiye'de büyük yankı uyandırdı. Olayın tüm detaylarının ve hukuki sürecin yakından takip edilmesi, toplumda adaletin sağlanmasına yönelik bir beklenti oluşturdu. Avukat Berksoy'un açıklamaları ve Aslı Tatar'ın tepkileri, davada en ağır cezanın verilmesi yönündeki kararlılığı yansıttı.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı