GÖZDEN KAÇMASIN

Şöhreti gazoz reklamı ile yakalamıştı! Seda Renda’yı gören tanıyamıyor

Bir dönem büyük ilgi gören Seda Renda, şimdi gözlerden uzak bir yaşam sürmeyi tercih ediyor. 5 yaşında yer aldığı bir reklam, bir anda hayatını değiştirmişti.

Pembe mayosu, güneş gözlükleri ve kıvırcık saçlarıyla "10 yüz bin milyon baloncuk yuttum" repliğiyle hafızalara kazınan minik yıldız Seda Renda, şimdi bambaşka bir yaşam sürüyor. Henüz 5 yaşındayken dönemin popüler içecek markalarından birinin yüzü olmuş ve bu onun şöhretini hızla artırmıştı. Ancak çocuk yıldızın şöhreti kısa sürdü ve bir anda gözlerden kayboldu.

Evlenip anne olan Seda Renda Akalan’ı tanımak artık oldukça zor. 14 yıl aradan sonra aynı reklamla ekranlara dönen Renda, o dönemde şunları söylemişti: "Amacım iyi bir oyuncu olmak. Ekranlardan epey uzak kaldım ama yabancılaşmadım. İlk reklam filmimden sonra oyuncu olmaya karar vermiştim. O zamanki halime bakıyorum, nasıl becermişim, çok da şekermişim diyorum. Ben kamera önü için doğmuşum. Son çekim için sadece bir günlüğüne Amerika'dan geldim. Bunu bana başka hiçbir kuvvet yaptıramazdı."

Ancak, beklediği gibi ünlü bir oyuncu olamadı. Herkes onu hâlâ 5 yaşındaki haliyle hatırlıyor. "10 Yüz Bin Milyon Baloncuk"un üzerinden neredeyse 30 yıl geçti; o küçük kız büyüdü, evlendi ve anne oldu.