Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, TBMM Başkanlığı'na dilekçe vererek yasama dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etti. Ancak ne Meclis Başkanlığı'nın ne de AK Parti grubunun gündeminde bu konu bulunmuyor. İktidar kulislerinde, Soylu'nun başvurusu için "Bir fezleke gelirse başvuru değerlendirilebilir" şeklinde yorumlar yapılıyor.

Soylu'nun Dokunulmazlık Başvurusu

Süleyman Soylu, hakkındaki iddialar ve karalamalarla hukuki zeminde mücadele etmek için dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi. Ancak, Meclis'te şu an için Soylu hakkında bir fezleke bulunmadığı belirtiliyor. Kulislerde, "Soylu, 'Hakkımda bir sürü iddiada bulunuyorsunuz. Savcılık orada. Elinizde bilgi-belge ne varsa başvurun, soruşturma konusu olsun. Fezleke gelsin. Ben şimdiden milletvekili olarak dokunulmazlığımın kaldırılması için dilekçe veriyorum' diyor" şeklinde konuşuluyor.

Hakan Fidan ve Hamas Liderleri arasında kritik görüşme gerçekleşti! Hakan Fidan ve Hamas Liderleri arasında kritik görüşme gerçekleşti!

Soylu'nun Açıklamaları

Soylu, yaptığı açıklamada siyasette 40 yıldır yer aldığını ve bu süre zarfında farklı görevlerde bulunduğunu belirtti. Üstlendiği görevlerde millete hizmet etme, hesap verme ve açık olma sorumluluğunda olduğunu ifade eden Soylu, "Sistematik karalamalarla karşı karşıya kaldım" dedi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yürüttüğü mücadeleyi hatırlatan Soylu, "her türlü riski alarak terör örgütlerine ve suç yapılarına karşı cansiparane bir mücadele verdiklerini" söyledi. Karalama ve iftira kampanyalarına karşı sessiz kalmayacaklarını belirtti.

Fezleke Gelirse Ne Olur?

Soylu'nun dokunulmazlığının kaldırılması ancak Genel Kurul'da kabul edilirse mümkün olacak. Şu an için Meclis'te Soylu'ya yönelik bir fezleke olmaması nedeniyle, herhangi bir işlem gerektirecek bir durum yok. Ancak, bir fezleke gelmesi halinde başvurunun değerlendirilebileceği belirtiliyor.

Editör: Nehir Durdağı