Bakan Şimşek'ten enflasyon mesajı! Bakan Şimşek'ten enflasyon mesajı!

Sedat Peker'in yeni bir parti kurarak siyasete atılacağı iddiası gündeme bomba gibi düştü.Kamuoyunda geniş yankı uyandıran bu iddialara ilişkin ilk açıklama ise Peker'in avukatı Ersan Barkın'dan geldi.

Barkın, yaptığı açıklamada, “Şu an için, müvekkilim, hiçbir siyasi partinin kuruluş çalışmalarında yer almamaktadır. Sıklıkla gündeme gelen ‘Halkın Sesi Partisi’ isimli oluşumun da müvekkilim Sayın Sedat Peker ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı. Ancak Barkın'ın kullandığı "şu an için" ifadesi, dikkatlerden kaçmadı ve bu ifadeler yeni tartışmalara kapı araladı.

Uzun bir süredir Peker'in bir siyasi parti kuracağı ve siyasete adım atacağı iddiaları konuşuluyordu. Peker cephesinden bugüne kadar bir açıklama yapılmaması, bu iddiaların doğruluk payı olduğuna dair yorumları artırmıştı. Ersan Barkın'ın yaptığı bu açıklama, tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı ve kamuoyunda Peker’in siyasi planlarıyla ilgili soru işaretlerini yeniden gündeme getirdi.

Avukat Barkın, ilk kez bu kadar net bir açıklama yaparak, Peker'in siyasete gireceği iddialarına yanıt verdi. Sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda Barkın, “Son günlerde, sosyal medyada sıkça müvekkilim Sayın Sedat Peker'in yakınları aracılığıyla bir siyasi parti kurma hazırlığında olduğu dile getirilmektedir. Şu an için, müvekkilim, hiçbir siyasi partinin kuruluşu çalışmalarında yer almamaktadır. Sıklıkla karşımıza çıkan ‘Halkın Sesi Partisi’ isimli oluşumun da, müvekkilim Sayın Sedat Peker ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır” ifadelerine yer verdi.

Barkın ayrıca, Peker'in partisi olduğunu düşünerek bu tür oluşumlara üye olanların gelecekte maddi ve manevi zarara uğrayabilecekleri konusunda uyarıda bulundu ve bu konuda devletin resmi kurumlarının da bilgilendirildiğini belirtti.

Sedat Peker Avukat

Editör: Nehir Durdağı