SPOR

Tahkim Kurulu'ndan Göztepe-Fenerbahçe maçı için şaşırtan karar

TFF Tahkim Kurulu, Göztepe-Fenerbahçe maçı sonrası Göztepe'ye verilen 2 maç seyircisiz oynama cezasını 1 maça indirdi. Olayların detayları haberimizde.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında oynanan Göztepe-Fenerbahçe maçıyla ilgili verdiği cezalarda indirime gitti. Ali Koç'un saldırıya uğradığı maç sonrası Göztepe'ye verilen 2 maç seyircisiz oynama cezası, 1 maça düşürüldü.

Göztepe'ye Verilen Cezalarda Değişiklik

Tahkim Kurulu, Göztepe'ye "taraftarlarının ve mensuplarının neden olduğu saha olayları" nedeniyle verilen 2 maç saha kapatma cezasını, 1 maç seyircisiz oynama cezasına çevirdi. Ayrıca, "merdiven boşluklarının boş bırakılmaması" gerekçesiyle verilen 90 bin TL para cezası da onandı. Kurulun bu kararları, oy çokluğu ve oy birliğiyle alındı.

Maçta Yaşanan Olaylar ve Ali Koç'a Saldırı

Göztepe ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşma, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a yönelik saldırı olaylarıyla gündeme gelmişti. Müsabakanın ilk yarısını Fenerbahçe 2-0 önde kapatırken, ikinci yarının başında sahada tansiyon yükseldi. Ali Koç, Fenerbahçe taraftarlarına destek vermek amacıyla deplasman tribününe gitmiş, ancak dönüş yolunda tribünlerden yabancı maddeler ve şişeler atılmıştı. Koç, bir şişenin isabet etmesi ve görevlilerden Fatih Özkan tarafından itilmesiyle yere düşmüştü. Bu olaylar üzerine hakem Kadir Sağlam oyunu durdurmuş, gerginliğin yatışmasıyla müsabaka kaldığı yerden devam etmişti.

Fatih Özkan'a Ev Hapsi Cezası

Olayın ardından gözaltına alınan Göztepe görevlisi Fatih Özkan, savcılıktaki ifadesinde Ali Koç'u saha dışına çıkarmak istediğini, ancak istemeden sert bir şekilde ittiğini söyledi. Mahkeme, Özkan'a ev hapsi cezası verdi. Özkan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve camiadan özür diledi.