SANAT

Tat ve Sanat: Lezzetli Resimler sergisi sanatseverlerle buluşuyor!

Geçen yıl Cumhuriyetin 100. yılında, 29 Ekim’de İstiklal Caddesi’nde kapılarını açan İş Bankası Resim Heykel Müzesi, bir yıl sonra yeni süreli sergisiyle sanatseverleri bir araya getirecek.

 İş Bankası Resim Heykel Müzesi, bir yıl sonra yeni süreli sergisiyle sanatseverlerle buluşacak. “Tat ve Sanat: Lezzetli Resimler” sergisi, aynı anda yayımlanan kitabıyla birlikte sanatseverlerle buluştu.

Prof. Dr. Gül İrepoğlu’nun küratörlüğünde hazırlanan sergi, esinlerini meyvelerden, sebzelerden, balıklardan ve sofralardan alan ressamların yapıtlarını bir araya getiriyor. Çoğunluğu İş Bankası Koleksiyonu’ndan olsada  Pera Müzesi, Sakıp Sabancı Müzesi ve Arkas gibi koleksiyonlardan da eserler görülebiliyor. Aralarında Osman Hamdi Bey, Şeker Ahmet Paşa, Selahattin Teoman, Cevat Dereli, Hikmet Onat, Hasan Vecih Bereketoğlu ve Mehmet Muazzez gibi 90 sanatçıya ait 200’ü aşkın tablo ve heykel sergide yer alıyor. Müzenin iki ve üçüncü katlarına yayılan sergi altı farklı bölüme ayrılıyor.Müzenin büyük beğeni ile karşılanan ilk süreli sergisi

“İstanbul’un Resmi”nde olduğu gibi, bu sergideki eserlere de edebiyatın usta isimlerinden şiirler ve alıntılar eşlik ediyor.Sergi, 6 Ekim'e kadar ücretsiz ziyaret edilebilecek ve yaklaşık bir yıl boyunca açık kalacak. Salıdan cumaya 10.00-19.00, cumartesi ve pazar günleri 12.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Müze pazartesi günleri ziyarete kapalı olacak.