Türkiye ve Sırbistan arasında 11 anlaşma: Ticaret ve işbirliği güçleniyor! Türkiye ve Sırbistan arasında 11 anlaşma: Ticaret ve işbirliği güçleniyor!

 TBMM Başkan Vekili Sırrı Süreyya Önder, Genel Kurul’daki ilk yönetiminde yaptığı konuşmada barışa vurgu yaparak, "Barışta herkes kazanır" dedi. Önder, farklı fikirlerin dayatılmadan tartışılmasının önemine dikkat çekti.

"Türkiye Bir Kuyuda Hapsolmuş Gibi"

 Konuşmasında Türkiye’nin mevcut sorunlarına değinen Önder, ülkenin birçok meselede sıkışmış durumda olduğunu belirterek, "Bir kuyuya hapsolmuş gibiyiz, fakat kuyu derin değil, ip kısa" dedi. Barışa yönelik adımların önemine dikkat çeken Önder, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli ve barış konusunda emek veren herkese teşekkür etti.

"Fikirlerimizi Dayatmadan Başlayalım"

 Önder, barışın herkes için kazanım getireceğini belirterek, "Yeter ki fikirlerimizi karşı tarafa dayatmadan, aynı şekilde görmek istemekten vazgeçelim, gerisi gelir" ifadelerini kullandı. Barış sürecinde iyi niyetin ötesinde bir anlayışa ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Önder, uzlaşmanın önemini dile getirdi.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı