Yusuf Tekin, kendisi için 'istediği kadar anırsın' diyen öğretmene verdiği cevapla alkış topladı Yusuf Tekin, kendisi için 'istediği kadar anırsın' diyen öğretmene verdiği cevapla alkış topladı

Yeni düzenleme ile 230 bin öğretmene uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik hakkı tanındı. Uzman öğretmenlik için 10 yıl hizmet şartı aranacakken, 20 yılını dolduran öğretmenler doğrudan başöğretmen unvanı alacak. Daha önceki kariyer basamakları sınavı kaldırıldı; kariyerler artık hizmet yılı esasına göre belirlenecek. Bu öğretmenlere 10 bin TL’ye kadar ek maaş verileceği bildirildi.

Cezalar yarı oranında artırılacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesindeki öğretmenlere yönelik olarak “kasten yaralama”, “tehdit” ve “hakaret” gibi suçlar için cezalar yarı oranında artırılacak. Ayrıca, Milli Eğitim Akademisi kurulacak ve müdürlük için adaylar, akademinin yönettiği programlara katılacak. Adaylar, yazılı ve sözlü sınavlardan en az 60 puan alarak belirlenecek. Sözleşmeli öğretmenlerin, can güvenliği ve sağlık mazeretleri dışında üç yıl boyunca başka bir yere atanamayacakları da duyuruldu. Aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirmelerde ise öğretmenin eşi, öğretmene tabi olacak.

Editör: Emine Koç