Türk futbolu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun eski başkan Mehmet Büyükekşi’ye yönelik yolsuzluk suçlamaları ile çalkalanıyor.

Ardahanspor Başkanı'ndan büyük vaad: Şampiyonluk halinde tüm takıma İstanbul'da arsa Ardahanspor Başkanı'ndan büyük vaad: Şampiyonluk halinde tüm takıma İstanbul'da arsa

Ekol TV’deki programda suç duyurusunda bulunacaklarını açıklayan Hacıosmanoğlu, eski yönetimi mali tablolarda usulsüzlük ve evrakta sahtecilik yapmakla suçladı. Hacıosmanoğlu, mali tablolarda 278 milyon lira açığın gizlendiğini öne sürdü.

Hacıosmanoğlu, genel kurula sunulan mali tablolarda gerçek dışı verilerle oynandığını iddia etti. Mali direktörle yaptığı görüşmede, bu manipülasyonun "ibra sorunu yaşanmaması" için yapıldığını öğrendiğini söyleyen Hacıosmanoğlu, mali direktörün görevine son verildiğini belirtti. Ayrıca, TFF'nin sponsoru Puma’nın ödemesi gereken 200 bin Euro'nun, bir kulübe ve sonrasında bir duvar reklamcısına aktarılmasının talep edildiğini ancak şirketin bu talebi reddettiğini iddia etti.

Şampiyona sonrası misafir ağırlama giderleri ile ilgili de konuşan Hacıosmanoğlu, eski yönetimin EURO 2024 sonrasında 4 milyon 681 bin Euro harcadığını belirtti. "Şampiyona bittikten sonra misafirlerin birkaç gün daha lüks otellerde kaldığı belirtiliyor. Ancak turnuva bittikten sonra bu konaklama neden devam ediyor?” şeklinde eleştirilerini dile getirdi.

Eski TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ise sessizliğini bozarak, Hacıosmanoğlu’nun iddialarını reddetti. Radyospor’a açıklamalarda bulunan Büyükekşi, "Önümüzdeki günlerde yazılı bir açıklama yapacağız" dedi. EURO 2024 seyahat harcamaları konusundaki suçlamalara da değinen Büyükekşi, bu kararların yönetim kurulu onayıyla alındığını, harcamalar konusunda tek başına hareket etmediğini belirtti.

Büyükekşi, görevde bulunduğu süre boyunca Hacıosmanoğlu ile herhangi bir görüşme yapmadığını vurgulayarak, açıklamalarında "İddialar asılsız ve yanlış bilgilendirme var. Kamuoyuna en kısa sürede doğru bilgileri sunacağız" ifadelerine yer verdi.

Editör: Nehir Durdağı