Transfer döneminin en çok konuşulan isimlerinden biri olan Fransız orta saha oyuncusu Adrien Rabiot, ülkesinin köklü kulüplerinden Marsilya'ya transfer oldu. Birçok dev kulübün yanı sıra Fenerbahçe ve Galatasaray ile de adı anılan Rabiot, Marsilya ile 2 yıllık sözleşme imzalayacak ve yılda 10 milyon euro maaş alacak.

Rabiot'un transferi, futbol dünyasında uzun süre merak konusuydu. Fransız yıldız, geçtiğimiz sezon Juventus ile sözleşmesinin sona ermesinin ardından Galatasaray, Fenerbahçe, Barcelona ve Manchester United gibi kulüplerle anılsa da, tercihini ülkesinde kalmaktan yana kullandı. Kulüpten yapılan açıklamada, "Adrien Rabiot ile prensip anlaşmasına varılmıştır. Oyuncu kısa süre içinde sağlık kontrollerinden geçecektir." ifadeleri kullanıldı.

Juventus Kariyeri ve Marsilya'ya Transfer Detayları

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin bilet fiyatları belli oldu Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin bilet fiyatları belli oldu

31 yaşındaki Rabiot, Juventus'ta geçirdiği 2019-2024 yılları arasında toplam 212 maça çıktı, 22 gol ve 15 asistle takımına katkı sağladı. Fransız basınında yer alan haberlere göre, Rabiot'un Marsilya ile anlaşmasının detayları da netleşti. Fransız yıldız, 2 yıl boyunca Marsilya forması giyecek ve yılda 10 milyon euro kazanacak.

Rabiot'un transferi, Marsilya'nın gelecek sezonki planları için önemli bir adım olarak görülüyor. Takımın orta sahasına tecrübe ve kalite katması beklenen Rabiot, yeni takımında başarı arayışına devam edecek.

Editör: Nehir Durdağı