GÜNDEM

Türk vatandaşlarının Lübnan'dan tahliye süreci başladı

İsrail'in işgali ve saldırıları sonrası Lübnan'dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşlarının tahliyesi deniz yoluyla gerçekleştirilmeye başlandı.

Amfibi gemiler, Beyrut Limanı'na getirdikleri insani yardımları indirdikten sonra Türk vatandaşlarını tahliye ederek Türkiye'ye ulaştıracak. Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy, tahliye işleminin, toplam 2 bin kişi taşıma kapasitesine sahip Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait iki gemiyle gerçekleştirileceğini açıkladı. Tahliye edilen vatandaşlar, gemilerle Mersin Limanı'na getirilecek ve burada karşılanacak.

Ulusoy, Lübnan'da yaklaşık 13-14 bin Türk vatandaşının bulunduğunu ve 2 bin kişinin bugünkü tahliye operasyonuna başvurduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği, deniz yoluyla tahliyenin başladığını ve hava yoluyla dönüş için de hazırlık yapıldığını duyurdu. Hava yoluyla dönmek isteyen vatandaşlar, Konsolosluk Çağrı Merkezi üzerinden ön kayıt yaptırabilecekler. Uçuş detayları, kayıtlı vatandaşlarla daha sonra paylaşılacak. Lübnan'dan tahliye edilecek yaklaşık 1900 yolcu, deniz yoluyla Türkiye'ye yola çıkacak.