Benfica'nın yıldız futbolcuları Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü, İngiltere Premier Lig'in dev kulüpleri Manchester United ve Tottenham Hotspur'un ilgisini çekti. Portekiz'de başarılı performanslarıyla dikkat çeken milli oyuncularımıza talip olan iki dev, ocak transfer döneminde harekete geçmeyi planlıyor.

Halil Umut Meler'in kararı Avrupa'yı kızdırdı: ''Uyuyordu!'' Halil Umut Meler'in kararı Avrupa'yı kızdırdı: ''Uyuyordu!''

Manchester United ve Tottenham’ın Gözü Üzerlerinde

  UEFA Uluslar Ligi'nde Türkiye’nin İzlanda’yı 4-2 yendiği maçta İngiliz kulüplerinin gözlemcileri Kerem ve Orkun'u yakından takip etti. Ayrıca, Benfica'nın Atletico Madrid’i 4-0 yendiği Şampiyonlar Ligi mücadelesinde de İngiliz temsilcileri ikiliyi radarlarına aldı.

Benfica, 70 Milyon Euro İstiyor

 Benfica'nın iki futbolcuyu da ocak ayında satmayı planlamadığı, ancak her iki oyuncu için yapılacak yaklaşık 70 milyon euro değerindeki bir teklifin kulübün fikrini değiştirebileceği ifade edildi. Benfica, iki yıldız futbolcusunu elinde tutmak istese de yüksek tekliflerle karşılaşması durumunda transferin gerçekleşebileceği belirtiliyor.

Kerem Aktürkoğlu’nun Performansı

 Sezon başında Galatasaray’dan 12 milyon euro karşılığında Benfica’ya transfer olan Kerem Aktürkoğlu, Portekiz ekibiyle çıktığı 6 maçta 4 gol ve 2 asistlik etkileyici bir performans sergiledi. 2029 yılına kadar sözleşmesi bulunan Kerem, Benfica’nın değişmez isimlerinden biri haline geldi.

Orkun Kökçü’nün Sezon Başarısı

 Benfica’da ikinci sezonunu geçiren Orkun Kökçü, bu sezon çıktığı 10 maçta 4 gol ve 3 asist yaparak etkili bir performans sergiledi. 2028 yılına kadar Benfica ile sözleşmesi bulunan milli futbolcu, takımın orta saha dinamiklerine önemli katkılar sağlıyor.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı