TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan sert tepki: “Ayşenur’un Kanının Hesabını Soracağız" TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan sert tepki: “Ayşenur’un Kanının Hesabını Soracağız"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri, Göç ve Yurtdışı Mısırlılar Bakanı Badr Abdellaty ile Kahire'de basın toplantısı düzenledi.Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Güney Afrika'nın Uluslararası Adalet Divanı'na İsrail aleyhinde açtığı soykırım davasıyla ilgili  açıklamada bulundu. 

 Bakan Fidan, "Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail aleyhine açılan soykırım davasına müdahil olmak için hazırlanan dosyamızı çarşamba günü Lahey'de sunacağız." ifadelerini kullandı.

Gazze'de soykırıma devam eden İsrail'e sert sözlerle yüklenen Bakan Fidan, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; 
"Netanyahu barış istemiyor. Netanyahu bölgeyi ateşe vermek istiyor. İsrail şiddetle yayılmacılık peşinde koşuyor. Savaş suçlularının oturtulması gereken yer ancak ve ancak sanık sandalyesi olmalıdır. Türkiye olarak Gazze Şeridi'ne 56 bin tondan fazla insani yardım malzemesi ulaştırdık

İsrail bombalarla öldüremediği Filistinlileri sistematik bir şekilde aç ve susuz bırakıyor. Müzakerelerde Filistinliler yapıcı bir yaklaşım sergilerken, oyun bozanlık yapan taraf hep İsrail olmuştur. Ankara'da yapılan takas şu ana kadar yapılan takasların en büyüğüydü. Benzer takaslar oldu ama bu en büyüğüydü. Bunu da Türkiye'ye olan güvenin yansıması olarak görüyoruz. ABD ve Rusya, Türkiye'yi güvenilir bir ortak olarak görüyor.

İsrail'in yaptığı her kötülüğün ABD'nin arkadan süpürmeye çalışması kabule edilebilir değildir. Batı her türlü moral üstünlüğünü bu coğrafyada kaybetmiştir. Oyun oynamıyoruz, İsrail tahammül sınırlarını aşmıştır. Artık tasmasını sahipleri eline almalı ve sahip çıkmalı. Bölge daha fazla İsrail provokasyonunu kaldıracak durumda değildir"

Editör: Nehir Durdağı