POLİTİKA

Türkiye ve Slovenya arasında stratejik iş birliği: 3 yıllık eylem planı imzalandı!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Slovenya ziyareti kapsamında, Türkiye ve Slovenya arasında 2024-2026 yıllarını kapsayan Stratejik Eylem Planı imzalandı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Slovenya'ya gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında, Türkiye ve Slovenya arasında 2024-2026 yıllarını kapsayan bir Stratejik Eylem Planı imzalandı. Slovenya'nın başkenti Lübliyana'da, Slovenya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Tanja Fajon ile bir araya gelen Bakan Fidan, ikili ilişkilerin daha da güçlendirilmesi amacıyla önemli adımlar attı.

Slovenya Dışişleri Bakanı Tanja Fajon, anlaşmaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu belge, mükemmel ikili ilişkileri teyit ediyor ve orta vadede iş birliğimizin gidişatını ortaya koyuyor" ifadelerini kullandı. Anlaşmanın, iki ülke arasındaki iş birliğini güçlendirecek ve ilişkileri yeni bir seviyeye taşıyacak önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Bakan Hakan Fidan, Fajon ile düzenlediği basın toplantısında, "İlişkilerimizi her alanda daha da ileriye götürmek için neler yapabileceğimizi ele aldık. Bu çerçevede iş birliğimizi, temas ve istişarelerimizi artırma konusunda karşılıklı irademizi teyit ettik. Bu kararlılığımızın bir göstergesi olarak 2024-2026 dönemi için bir eylem planı hazırladık ve imzaladık" dedi. Fidan, bu eylem planının iki ülke arasındaki ilişkileri belirgin bir ivme kazandıracağını ve somut adımlarla geliştirme fırsatı sunacağını ifade etti.