Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, otomotiv endüstrisi, ağustos ayında 2,7 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirerek en fazla ihracat yapan sektör olarak öne çıktı. Kimyevi maddeler ve mamulleri sektörü 2,6 milyar dolarla ikinci sırada yer alırken, hazır giyim ve konfeksiyon sektörü 1,7 milyar dolarla üçüncü sırada yer aldı.

Ağustosta ihracatını en fazla artıran sektör ise %107,9'luk artışla mücevher sektörü oldu. Türkiye ihracatının %70,5'ini gerçekleştiren sanayi grubu sektörleri, geçen ay %2,6'lık artışla toplamda 15,5 milyar dolarlık dış satım gerçekleştirdi. Tarım grubunun ihracatı %2,2 artarak 2,9 milyar dolara, madencilik grubunun ihracatı ise %5,6 artışla 523,3 milyon dolara ulaştı.

Bakan Bayraktar, 'Dar gelirli vatandaşlarımızı desteklemeye devam edeceğiz' Bakan Bayraktar, 'Dar gelirli vatandaşlarımızı desteklemeye devam edeceğiz'

En fazla ihracat yapılan ülkeler sıralamasında Almanya 1,5 milyar dolarla birinci, ABD ve Birleşik Krallık ise 1,1 milyar dolarla ikinci ve üçüncü sırada yer aldı. En çok ihracat yapan şehirler ise 7,7 milyar dolarla İstanbul, 1,8 milyar dolarla Kocaeli ve 1,2 milyar dolarla Bursa oldu.

Editör: Sinan Saygı