Global ölçekte yaşanan ekonomik krizin etkisiyle yaşadığı mali sıkıntıları aşamayan Türkiye'nin önde gelen otomotiv firmalarından 07 Uğur Profil A.Ş., konkordato talep etti. Otomotiv devi hakkında mahkeme üç ay süreyle geçici mühlet kararı verdi.

Konkordato ilan eden şirket için yapılan duyuruda şu bilgilere yer verildi:

Türkiye'nin mobilya devi iflas ediyor Türkiye'nin mobilya devi iflas ediyor

Duruşma Tarihi: 14 Ekim 2024 saat 14.00

Geçici Mühlet Süresi: 16 Temmuz 2024 tarihinden itibaren 3 ay

Alınacak Tedbirler:

Mal Varlıklarının Korunması:Davacıların mahkemenin izni olmadan rehin tesis etmeleri, kefil olmaları, taşınmaz veya işletmelerini devretmeleri gibi işlemler önlenecek. Aksi halde yapılan işlemler hükümsüz olacak.

İhtiyati Tedbirler:

Davacılar aleyhine her türlü ihtiyati tedbir, ihtiyati haciz ve muhafaza işlemleri durdurulacak. Takipler, mevcut durumlarıyla yerlerinde durdurulacak. Ancak, işletme faaliyetleri için gerekli makine ve araçlar üzerindeki hacizler baki kalacak ve bu eşyalar yediemin olarak davacılara teslim edilecek.
Rehinli Alacaklar:İmtiyazlı alacaklar ve rehinle temin edilmiş alacaklar için haciz yoluyla takip yapılabilecek, ancak rehinli malın satışına ve muhafaza tedbirlerine yönelik işlemler tedbiren önlenecek.
Gayrimenkul ve Araçların Korunması:Davacıların gayrimenkullerinin ve araçlarının üçüncü kişilere devir ve temlikinin önlenmesine karar verilmiştir. Ayrıca, teminat mektuplarının nakde çevrilmesi tedbiren önlenecektir (süreli teminat mektupları hariç).

Editör: İrem Nur Kaya