SANAT

“Uluslararası Şehrin Işıkları 12” Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı: Işık Temalı En İyi Fotoğraflar Ödüllendirildi

UEDAŞ’ın düzenlediği Uluslararası Şehrin Işıkları Fotoğraf Yarışması’nda kazananlar açıklandı! Dereceye giren eserler yıl boyu sergilenecek.

UEDAŞ’ın bu yıl 12. kez düzenlediği Uluslararası Şehrin Işıkları Fotoğraf Yarışması’nın sonuçları açıklandı. Dünyanın dört bir yanından katılımcıların başvurduğu ve “gece ve ışık” temasının işlendiği yarışma, fotoğraf sanatçılarına yaratıcı çalışmalarıyla kendilerini ifade etme fırsatı sundu. Bu yıl yarışmaya toplam 3 bin 992 fotoğraf sanatçısı, 9 bin 644 eserle katıldı.

Ödüllerin Sahipleri Belli Oldu

Yarışmanın jürisi, birbirinden etkileyici eserler arasından dereceye girenleri belirledi. Almanya’dan bir kütüphane fotoğrafıyla katılan Özgür Seçmen, birinciliği kazanarak 30 bin TL’lik ödülün sahibi oldu. İstanbul’dan tarihi bir sokak fotoğrafıyla katılan Neşe Arı ikinci olurken, ödül olarak 20 bin TL kazandı. Ankara’dan Anıtkabir manzarasıyla yarışmaya katılan Aytaç Ünal ise üçüncü olarak 15 bin TL’lik ödülün sahibi oldu.

Sanatseverlerle Buluşacak Özgün Eserler

“Uluslararası Şehrin Işıkları 12” yarışmasında dereceye giren ilk 30 fotoğraf, yıl boyunca çeşitli sergilerde sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Böylece ışık temalı bu özel eserler, sanatın farklı mekanlarda daha fazla insana ulaşmasını sağlayacak.

UEDAŞ, fotoğraf sanatına verdiği desteği bu yarışma ile sürdürürken, sanatı teşvik eden çalışmalarıyla da dikkat çekiyor. Her yıl düzenlediği bu etkinlik ile fotoğraf sanatçılarının yeteneklerini sergilemesine olanak tanıyan UEDAŞ, sanatseverleri de bu etkileyici sergilere davet ediyor.