GÜNDEM

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, CHP'nin cumhurbaşkanı adayını ağzından kaçırdı

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş CHP’nin cumhurbaşkanı adayını ağzından kaçırarak resmen ilan etti.

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, CHP'nin cumhurbaşkanı adayını adeta ilan etti.

Muhalefetten, ülkenin ekonomik ayarını bozan hükümete yönelik erken seçim çağrıları devam ederken, adaylık konusu da gündemin merkezine oturdu.

CHP’de adaylık için öne çıkan isimler arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş bulunuyor. CHP lideri Özgür Özel de en formda oyuncusunu, takımın yıldızını aday olarak göstereceğini daha önce dile getirmişti.

CHP'NİN ADAYI KİM OLACAK?

Ancak, "CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?" tartışmasını yeniden alevlendiren, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın açıklamaları oldu. 2024 Yaz Olimpiyatları’nın Paris’te gerçekleştirildiği dönemde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği "İstanbul Evi" etkinliğine katılan Dedetaş, Habertürk yazarı Oray Eğin’e dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

1,5 YIL SONRA İBB BAŞKANLIĞINA HAZIR!

Belediye başkanlığı görevinin nasıl gittiği sorulduğunda Dedetaş, "Gayet iyi gidiyor" cevabını verdi. Eğin’in “İstanbul’u yönetmeye hazır mısınız?” sorusuna "Evet" diyen Dedetaş, “Bir buçuk sene sonra İstanbul Belediye Başkanı olmaya hazır mısınız?” sorusuna da “Gayet hazırım" yanıtını verdi.

EKREM İMAMOĞLU OLACAK

Dedetaş’ın bu açıklamaları, "CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu mu olacak?" sorusunu gündeme getirdi ve siyasi kulisleri hareketlendirdi. Kulislerde, olası bir erken seçimde Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olacağı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini Sinem Dedetaş’a bırakacağı senaryosu öne çıkmaya başladı.