Bitlis'in Tatvan ilçesinde meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki depremin ardından, Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal'dan endişe verici bir uyarı geldi. Prof. Dr. Pampal, bölgedeki hareketliliğe dikkat çekerek, olası büyük depremler için uyarıda bulundu.

"Her An Büyük Bir Deprem Olabilir"

CNN Türk'e konuşan Pampal, 6 Şubat depremlerinin ardından Arap levhasının hareket ettiğini ve bu durumun Bitlis'te meydana geldiğini ve oluşmak için risk oluştuğunu belirtti. Uzman, bölgede daha büyük depremlerin meydana gelebileceğini vurgulayarak, şunları söyledi: “Bu bölge, Van'ın dağıtılması, Hakkari'ye yakın bir alan. Doğu Anadolu ve Kuzey Anadolu faylarının kesiştiği yerde bulunuyor ve 1984 yılında 7 büyüklükte bir deprem üretmiş bir fay üzerinde. Bu nedenle büyük bir deprem olabilir. Bölgedeki hareketlilik kaygı verici.”

Eski imam cinayetinde 'gönül ilişkisi' detayı: 19 yaşındaki genç kızla... Eski imam cinayetinde 'gönül ilişkisi' detayı: 19 yaşındaki genç kızla...

“Uyarıcı Bir Deprem”

Pampal, Bitlis'teki depremin "uyarıcı bir deprem" olduğu belirtilirken, bu tür depremlerin bölgedeki daha büyük hızlara neden olabileceğine dikkat çekildi. Beklenen bu depremin tür fay hatlarında hazırlıklı olunması gerektiğini söyleyen Pampal, saklandığını ve tedbirli olmanın arttırılmasını vurguladı.

Editör: İrem Nur Kaya