POLİTİKA

Yargıda yeni reform Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasına geliyor: 'Cezasızlık' son bulacak!

AK Parti, vatandaşın ekonomi ve adalet konularındaki şikâyetlerine yönelik yeni reformlar hazırlıyor. Erdoğan’ın talimatıyla adımlar hızla atılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla başlatılan Türkiye Buluşmaları kapsamında, AK Parti yetkilileri vatandaşların talep ve şikâyetlerini dinleyip raporlaştırdı. Son yıllarda öncelikli sorunlar arasında yer alan terör ve mülteci sorunları, bu kez yerini ekonomi ve adalet konularındaki endişelere bıraktı. Vatandaşların temel iki problemi olarak görülen bu alanlarda yeni reform adımları gündeme alındı.

Vatandaşın Şikayetleri Kayıt Altına Alındı

AK Parti kurmaylarına, vatandaşlar ekonomik sıkıntılarını dile getirirken, adalet sistemindeki cezasızlık anlayışına yönelik de eleştirilerde bulundu. Vatandaşlardan gelen şikayetler ilgili bakanlıklara iletilirken, bu sorunların çözümü için çeşitli reform çalışmalarının başlatıldığı bildirildi.

Adalet ve Ekonomide Yeni Reformlar Geliyor

Adalet Bakanlığı, toplumun adalet sistemindeki cezasızlık algısını sona erdirmek amacıyla yeni düzenlemeler üzerinde çalışıyor. Bu çalışmaların Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulmasının ardından Meclis’e getirileceği ifade ediliyor. Öte yandan, Hazine ve Maliye Bakanlığı da enflasyonu düşürme ve vatandaşın alım gücünü artırma hedefiyle yeni ekonomik adımlar atmayı planlıyor. Dar gelirli vatandaşlar için özellikle konut sorunlarına yönelik yeni projeler masaya yatırıldı.

Hızlı Reform Süreci

AK Parti yetkilileri, sahadan gelen veriler doğrultusunda ikinci dalga reformların hızla hayata geçirileceğini belirtti. Bu reformların teknik ve bürokratik anlayıştan ziyade, milletin taleplerine uygun olarak tasarlandığı vurgulandı. Konunun, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek AK Parti MYK toplantısında da gündeme gelmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Çözümün Adresi Biziz”

İstanbul’da düzenlenen Türkiye Buluşmaları’nın finalinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin sorunlarının çözümü için AK Parti’nin ilk tercih olduğunu belirtti. Erdoğan, “Son 23 yıldır olduğu gibi, milletimizin hassas terazisinde kendimizi tarttık ve vatandaşlarımız çözüm için yine bizi işaret ediyor” dedi.