Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin soruşturma sürüyor. Olayla ilgili tutuklanan isimlerden biri olan amca Salim Güran’ın eşi Melek Güran'ın savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı. Melek Güran, ifadesinde, "Eşim Narin'e neden böyle bir şey yaptı bilmiyorum, ama eşimden başka kimseden şüphelenmiyorum." dedi.

Narin Güran, 21 Ağustos günü Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde bir Kur'an kursundan çıkış sonrası kaybolmuştu. 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde bulunan küçük kızın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada, aralarında annesi, ağabeyi ve amcasının da bulunduğu 8 kişi tutuklanırken, 4 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İlk tutuklanan isimlerden biri olan amca Salim Güran'ın aracında Narin'e ait DNA örnekleri bulunmuş, bu da şüpheleri onun üzerinde yoğunlaştırmıştı.

Yenge Hediye Güran'ın ifadesi ortaya çıktı! Yenge Hediye Güran'ın ifadesi ortaya çıktı!

Savcılıkta ifade veren Melek Güran, eşi Salim Güran'ın Narin'i öldürmüş olabileceğinden şüphelendiğini belirtti. İfadesinde, "Narin'in kaybolduğu gün boyunca araç eşimdeydi ve Narin de 8 yaşında olduğundan dolayı aracı süremezdi; bu nedenle eşimden şüphelendim," dedi. Ayrıca, eşinin sık sık Nevzat Bahtiyar ile görüştüğünü ve aralarında yakın bir ilişki olduğunu belirten Melek Güran, "Nevzat, eşime kardeşim derdi. Eşim Narin'e neden böyle bir şey yaptı bilmiyorum," diye ekledi.

Amca Salim Güran'ın da savcılıktaki ifadesi basına yansıdı. Salim Güran, itirafçı Nevzat Bahtiyar'ın "Salim bana 200 bin TL teklif etti, Narin'in cesedini yok etmem karşılığında bu parayı verecekti" şeklindeki iddialarını yalanladı. Güran, "Nevzat'ın aleyhimde söyledikleri yalandır." diyerek, arama kayıtlarını neden sildiği sorusuna ise "Ben hayat kadınlarıyla görüştüğüm için sildim." yanıtını verdi.

Editör: Nehir Durdağı