Antalya Havalimanı’nda engelli tuvaletinde bir klozetin içinde yeni doğan bir bebek bulundu. Bebeğin annesi Ekaterina Burnazkina ve büyükannesi Elena Burnazkina, Rusya'ya kaçmaya çalışırken gözaltına alındı. Ekaterina Burnazkina, polise verdiği ifadede "Hamile olduğumu bilmiyordum" dedi.

ABD'li gelin, Türk geleneklerine uygun düğünle evlendi ABD'li gelin, Türk geleneklerine uygun düğünle evlendi

Bebeği Klozete Bırakıp Kaçmaya Çalıştılar

Olay, geçen pazar günü akşam saatlerinde Antalya Havalimanı’ndaki engelli tuvaletinde gerçekleşti. Temizlik görevlisinin klozette bulduğu yeni doğmuş bebeğin hemen ardından, ihbar üzerine gelen polis ekipleri güvenlik kameralarını inceleyerek bebeğin terk ediliş anını tespit etti. Kamera kayıtlarında, bebeğin yaklaşık 12 dakika önce annesi Ekaterina Burnazkina tarafından bırakıldığı ve Burnazkina'nın annesi Elena Burnazkina ile birlikte pasaport kontrol noktasına doğru hızlı adımlarla ilerlediği görüldü. Burnazkina ve annesi, Moskova'ya dönmek için çıkış işlemlerini tamamlarken Antalya Emniyet Müdürlüğü Havalimanı Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Bebek ve Anne Hastaneye Kaldırıldı

Olayın ardından yeni doğmuş bebek, sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahale sonrası hastaneye sevk edildi. Ekaterina Burnazkina da durumunun kontrolü için başka bir hastaneye götürülerek tedavi altına alındı. Tedavisinin ardından ifadesi alınan Ekaterina, hamile olduğundan haberdar olmadığını belirtti. Burnazkina, polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bebeğin Büyükannesi Tutuklandı

Bebeği klozete bıraktığı iddia edilen Ekaterina Burnazkina'nın annesi Elena Burnazkina ise emniyetteki işlemlerinin ardından nöbetçi hakim karşısına çıkarıldı. Mahkeme tarafından tutuklanan Elena Burnazkina, adliyeye sevk edilerek cezaevine gönderildi. Öte yandan, Ekaterina Burnazkina da ifadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edilerek işlemlerine devam edildi.

Editör: Nehir Durdağı