Milli Görüş Hareketi'nin önemli isimlerinden ve Saadet Partisi'nin Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan, Ankara'da düzenlenen bir törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törene katılanlar arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı törende dikkat çeken anlardan biri oldu. Üç isim, uzun yıllar sonra ilk kez yan yana geldi.

Uzun Yıllar Sonrası

 Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kıldırdığı cenaze namazında, eski yol arkadaşlarının bir araya gelerek siyasette yeni bir dönem süreci olarak yorumlandı. Erdoğan, Gül ve Davutoğlu, bir dönem beraber siyaset sahnesinde yürümüş ancak farklı siyasi yolları tercih etmişlerdi. Recai Kutan'ın cenazesi, bu üç yıl sonra tekrar bir araya gelme vesilesi oldu.

Lübnan ve Pakistan'a yeni büyükelçi atandı Lübnan ve Pakistan'a yeni büyükelçi atandı

Organizasyon Eksikliği Zor Anlar Yaşattı

 Cenaze töreninde dikkat çeken bir diğer nokta ise organizasyondaki eksiklikler oldu. Protokol düzenlemesindeki aksaklıklar, törenlerde katılan siyasiler ve mevcut olanlar için zor anlar yaratıldı. Özellikle cenaze namazı öncesinde ve sonrasında yaşanan bu karmaşıklık, düğünlerin huzurlu atmosferini zaman gölgeledi.

 Recai Kutan, Milli Görüş hareketi içindeki çalışmalar ve Saadet Partisi'ndeki başarılarıyla anılıyor. Onun cenaze töreninde bir araya gelen Erdoğan, Gül ve Davutoğlu'nun görüşleri, siyaset kulislerinde yeni yorumlara yol açarken, Türk siyasi seçimlerinin önemli bir sembol anısı olarak kaydedildi.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı