Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Temmuz ayı dış ticaret verileriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz, uygulanan politikaların ekonomiye olumlu etkiler yaptığını ve öngörülebilirliği artırdığını belirterek, ihracatın gelişmeye devam ettiğini vurguladı.

Türk Telekom CEO'sundan faturalardaki fahiş artışlara "Damacanalı" savunma Türk Telekom CEO'sundan faturalardaki fahiş artışlara "Damacanalı" savunma

Temmuz Ayı İhracat Verileri Rekor Kırdı

Yılmaz, Temmuz ayında ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre %13,8 artarak 22,5 milyar dolar seviyesine ulaştığını ve bunun tüm zamanların en yüksek Temmuz ayı ihracat değeri olduğunu kaydetti. Aynı dönemde ithalat %7,8 azalarak 29,8 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Riskler Azalıyor, Dövize Erişim Kolaylaşıyor

Cevdet Yılmaz, cari açık başta olmak üzere risklerin azaldığını ve bu durumun dövize erişimi artırdığını, dış finansman maliyetlerini ise düşürdüğünü belirtti. Yılmaz, ekonomik istikrar ve güven ortamının tesis edilmesiyle ihracat odaklı sürdürülebilir büyüme ve istihdam dostu politikalarla ekonomiyi daha da güçlendirme yolunda emin adımlarla ilerlediklerini vurguladı.